MARİŞ Dijitalleşme Memnuniyet Araştırması'nın Sonuçları Yayınlandı (26.08.2021)
Yayınlar

 

Temmuz ayında gerçekleştirilen ve MARİŞ üyelerinin pandemi döneminde kendi ticari faaliyetlerinde dijitalleşme eğilimlerine ve MARİŞ'in dijital etkinliklerine bakışına odaklanan araştırmanın sonuçları yayınlandı. Buna göre MARİŞ üyelerinin %95'i derneğimizin etkinliklerini dijital ortama taşıdığından haberdar olduğunu belirtirken, yine %95'i online toplantılardan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ediyor. Diğer yandan, üyelerimizin %80'i tüm önlemlerin alındığı bir ortamda dernek merkezinde gerçekleştirilecek bir toplantıya katılmaya hazır..

Temmuz ayında 55 MARİŞ üyesi firmanın katıldığı "MARİŞ Dijitalleşme Memnuniyet Anketi" birbirinden çarpıcı sonuçlar içeriyor. 

Mardinli iş insanları dijital toplantıları sevdi

Mart 2020'de Türkiye'de etkileri hissedilmeye başlanan ve çeşitli dönemlerde kapanmalara neden olan Covid-19 salgınının başlangıcında bu yana MARİŞ üyelerinin %76,3’ü kendi işlerinde online toplantı yaptığını ifade ediyor. %85,7’si ise online toplantıların sonucundan memnun.

MARİŞ Üyeleri, MARİŞ'in dijitalleşme hamlesinden haberdar

Diğer yandan, araştırmaya katılan MARİŞ üyelerinin %95’i MARİŞ’in etkinliklerini online mecralara taşıdığından haberdar olduklarını belirtiyor. Bu doğrultuda, haber alma kanalları arasında en etkini %73,1 ile Whatsapp olarak öne çıkıyor. Diğer haber alma kanalları ise şöyle sıralanıyor; %34,6 ile Genel Sekreterlik bilgilendirme mesajları, %11,5 ile MARİŞ Instagram sayfası ve %11,5 ile MARİŞ web sitesi.

Dijital etkinliklere katılım düzeyinde ise kısmen düşüş görülmekle birlikte; araştırmaya iştirak edenlerin üçte ikisinden fazlasının (%67,2) online toplantılara katıldığı görülüyor. Online toplantılardan memnuniyet oranı ise %95.

Toplantılar için ideal süre ayda 1 Defa

Diğer yandan, online toplantılara katılamayan MARİŞ üyelerinin %44,4’ünün gerekçesi toplantı için seçilen gün ve saatin elverişsiz olması olarak öne çıkarken, toplantılar için işaret edilen en ideal süre ise ayda 1 defa olarak belirtildi. Online toplantılardan memnuniyet düzeyi, pandemi sonrası süreçe yansıyan talepte de gözlemlenebiliyor. Buna göre; MARİŞ üyelerinin %41,8’i salgın hafiflese ya da bitse bile online toplantıların sürmesini istiyor.

Mardinli duayen iş insanları ve danışmanlara talep yoğun

MARİŞ üyelerinin %56,5’i toplantılarda Mardinli duayen iş insanlarının tecrübelerinden faydalanmak isterken, %53,1’i ise danışmanlardan ve akademisyenlerden bilgilendirme toplantıları talep ediyor. Yine MARİŞ üyelerinin %31,2’si derneğimizin gelecek stratejisini belirlemek için istişare toplantısı ve çalıştaya katılmak istiyor.

Sosyal Medya ve Profesyonellerin Performansı

MARİŞ üyelerinin %81,8’i MARİŞ’in profesyonel kadrosunun pandemi sürecinde üyelerini bilgilendirme performansından çok memnun kaldı. Diğer yandan; MARİŞ üyelerinin %80’i MARİŞ’in sosyal medya kanallarının performansından çok memnun olduğunu ifade ediyor.

Tüm Tebdirler Alınırsa Fiziksel Toplantıya Katılırım

Son olarak, vaka sayıları ve aşılama oranı artarken, MARİŞ üyelerinin %80’i Covid-19’a karşı tüm önlemlerin alındığı bir ortamda dernek merkezinde toplantıya katılmaya hazır olduğunu ifade ediyor.

Hibrit Etkinlik Stratejisine Ağırlık Vereceğiz

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren MARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir AKKUŞ, "MARİŞ ilk günden beri araştıran ve veri üreten bir STK olmayı hedefliyor. Bu yönde raporlama faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Pandemi, 2 yıla yakın bir süredir hayatımızın önemli bir parçası ve iş alışkanlıklarımızı kökten değiştiriyor. MARİŞ üyesi Mardinli iş insanlarımızın bu süreçte tüm dünyada en önemli trendlerin başında gelen dijitalleşme sürecinden geri kalmamaları ve hızla adapte olmaları çok sevindirici. Bu yöndeki eğilimi araştırma sonuçlarında da görebiliyoruz. Dijital toplantılarımız, sosyal medya bilgilendirme kanallarımız ve profesyonellerimiz bu süreçte MARİŞ üyelerinin nabzını tutmaktan ve onları memnun etmekten hiç geri durmadılar. Ancak üyelerimizin nabzını tuttuğumuzda, şartlar hafiflediğinde hızla fiziksel ortamda buluşma yanlısı olduklarını da görüyoruz" dedi. 

AKKUŞ, "Bu kıymetli araştırmadan yola çıkarak, hibrit etkinliklere daha çok ağırlık vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bir yandan Eylül ayında dernek merkezinde toplanmayı çok önemsiyoruz. Nitekim, hazırlıklarımızı bu yönde yapacağız. Diğer yandan, online kanallardaki faaliyetlerimize ara vermememiz gerekiyor. Yeni varyantlar ve olası kapanmalara karşın, dijital etkinliklerimizi de sürdüreceğiz. Bu sayede dernek merkezine fiziksel olarak erişimi zor olan üyelerimizle buluşabilme imkanı yakalayacağımız gibi, Türkiye'nin dört bir yanında MARİŞ üyesi olmayan Mardinli iş insanlarını da etkinliklerimizde ağırlayabileceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

RAPORU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.. 

Tarih: 26.08.2021